WwooowW

Tuesday, February 21, 2012

TTC journal :: My 1st injection ::

Assalamualaikum...
[diari TTC]
  Sebelum lupa, balik ira tulis kt sini siap2 kan..
hurm.. last update sampai mana ek...
Ok, last ira citer pasal cik P yg dtg 4 feb aritu.. tu pun gara2 mkn duphaston je..
Sbb 1st cycle clomid tidak membantu.
Telur/ovum dalam ovari ira tidak membesar.. walaupun ada 2,3 biji tp semunya hanya sebesar 8mm je.
Oleh kerana itu, salah sorg doktor kt hospital selayang tu dah start bg ira pil Metformin. 

Metformin pills

Metformin ni sgt membantu pada sesiapa yg ada PCOS. sbb metformin dpt mengurangkan hormon lelaki yg mengacau dlm badan ira dan menyebabkan pembantutan Ovum.. hehehe. itu doktor bgtau la.. 

Clomid pills

Dan terbukti, lepas period 4februari haritu, ira dh start metformin dan clomid, ovum ira membesar.
Doktor bagi date untuk ira dtg buat transviginal scan. untuk monitor pembesaran telur.
Ira pergi CD10 13feb telur ira dah 12mm.doktor kata good. ada perubahan positif.
Then datang lg, CD13 16feb. telur ira dh 20mm time tu. ALhamdulillah. iru salah satu tindak balas yg positif. Ira diberikan suntikan HCG untuk membebaskan ovum ke rahim.
HCG injection


Dan doktor menasihatkan supaya bersama/make love everyday in this week. supaya kebarangkaliannya berjaya itu lebih tinggi. Apa2 pun rezeki tetap di tangan ALLAH. kita hanya berusaha kan.
Then, after 2 week doktor suruh check UPT jika cik P x dtg.
Tp jika cik P dtg, kita kena cuba lg di cycle 3.
Hari ni adalah hari ke 6 after injection HSG. kena tunggu lg seminggu untuk cek UPT. Sgt x sabar..
Stakat ni ira rasa badan mmg agak lemah.. jumaat sabtu lepas pun ira just baring je kt umah.. x larat giler.. Nak demam pun ada.. maybe kesan injection tu kot.. Apa2 pun usaha mesti di teruskan.. :)
Lately pulak perut ira selalu rasa berdenyut2...Slalu pikir adakah ni tanda2.. tp takut over confidence. So releks2 je walaupun sbnrnya dlm hati dh bunga2.. :)




Yg sentiasa berharap...





notakaki: kepada para pembaca, untuk pengetahuan semua, suami ira ada buat bisnes photography.
Jika ada yang berminat untuk mengupah jurugambar untuk event2 tertentu seperti (birthday, wedding,engagement, private party, kenduri, outdoor photoshoot, prewedding, post wedding dan lain2 lagi) bolehla menghubungi kami di 013-2089836 atau emailkan kepada adirapictures@gmail.com
harga boleh dirunding.. sticky album and custome album juga kami boleh produce dgn kualiti yang bagus.
untuk melihat gambar2 yang telah diambil untuk customer terdahulu, boleh pergi ke blog http://adiratouches.blogspot.com/. TQ :)

110211---> 110212 :: 1st Year Anniversary ::

Assalamualaikum semua..
Lama x update kan.. byk sagt nk citer. Tp, ira start update pasal our 1st Anniversary dulu ek.
story ni dah tertangguh 2minggu. hehehe :)

Alkisahnya, 11februari yg lalu genapla usia perkahwinan kami setahun..
Maka kami pun dok berkira2 la nk celebrate. Last minit planning..
So, we decide untuk tido hotel and mkan2 ngn kawan2..
Ira blanja tido hotel (saje la tukar2 mood :p), my hubby blanja mkn2.. Tmpat ira yg pilih..
Oleh kerana malas nk kuar dari KL, so kitorg stay je dekat Vistana Hotel.
ok la. Not bad at all. Jom View picture ok.

No kamar kami .. ohoooohoi..



purak-purak ajjaaa..

My hubby's wish.

Mr. photographer






































After check in and layan kuch-kuch hota hai kt TV3 time tu.. kebetulan...
Pas Habis kuch-kuch hota hai tu, kami siap2 untuk pergi mkn lak.
Lokasi pilihan kali ni ialah FULL HOUSE Lifesytle Store and Cafe di cawangan Jalan Yap Kwan Seng, KL. Lokasi ini dipilih kerana ira suka decorasi kedai ni. slama ni tgk kt page org je.. ni first time kitorg mkn kt sini. Ok jom View Picture lg.

in front of the Cafe
















Antara yang hadir.. Masa kak linda ngn aidi sampai kitorg dh mkn. x de gambar diorg masa permulaan.
Nuaq and Raja

Yazza and Ikien

Antara Menu yg kami order

All the guys pilih menu ni.. Chicken chop. malas nk pikir katanya..

Ni ikin punye.. burger apa ntah namanya

This is mine... ayam gak. tp dia ada gulung inti. best !

Salmon. Raja punyer.

Tiba2, tgh2 mkn, my hubby kuar. Katanya kak linda dh sampai. alih2 kak linda dh masuk, dia x masuk2 pun lg.. Xlama pas tu, dia masuk, surprise !!!! bg adiah... wahhh terharu sgt.. sbb ira x beli paper pun. sbb kitorg dh bagi, ira blanja tido hotel, dia blanja mkn harini.. ingatkan x de la hadiah dh.. skali ada lg..
tQ b.... ira dpt Kasut sandal dari Dr. Cardin, bear and coklat. best sgt !!

Muka cover terkejut +terharu... nasib x nanges.. malu :)

Lepas mkn main dish, kitorg order pencuci mulut lak..



Brownies..  nyumnyum..

Lepas perut dah kenyang, sesi bergambar lak sekitar cafe yg  cantek ini.. kekeke

Us.. kt tangga nak gi up stairs. Kat atas ada jual pakaian, topi,, glases, mcm2 la.
konon nk pose mcm gambar kt dinding tu.. tp, ira x pejam mata. hehehe.

Blakon lg.. hehehe

Ruang atas cafe ni...


Ok. tu je la gambar2 kitorg pada hari ulangtahun perkahwinan kami yg pertama.


To MY B---> 

Happy 1st Anniversary Cyg.. 
You are truly blessing from ALLAH. Thank your for being my partner, spouse, lover, and best friend.
No one else in this world would understand me the way you do. Time flies when we are having fun, and its been blast being your wife cyg.. Hope our love will everlasting forever.

regards,

your blissful  wife :)










notakaki: kepada para pembaca, untuk pengetahuan semua, suami ira ada buat bisnes photography.
Jika ada yang berminat untuk mengupah jurugambar untuk event2 tertentu seperti (birthday, wedding,engagement, private party, kenduri, outdoor photoshoot, prewedding, post wedding dan lain2 lagi) bolehla menghubungi kami di 013-2089836 atau emailkan kepada adirapictures@gmail.com
harga boleh dirunding.. sticky album and custome album juga kami boleh produce dgn kualiti yang bagus.
untuk melihat gambar2 yang telah diambil untuk customer terdahulu, boleh pergi ke blog http://adiratouches.blogspot.com/. TQ :)



Wednesday, February 8, 2012

TTC update and Weekend at melaka

Assalamualaikum semua..
[diari TTC]

Nampaknya, bulan ni, cik P mmg dah x sabar nk jumpa ngn ira.
kalau bulan lepas 12January baru dia dtg (tu pun lepas 2 bln x dtg), bulan ni 4 february lg dia dh muncul...
amboiiii2.. bkn main lg ye..
tp x pe, ira tetap happy. rezeki baby blm ada lg.. 

cuti 4 hari, 2 hari kt melaka, 2 hari kt KL.
kami ke melaka sbtu pg sbb B dah janji ngn nuaq (kawan kami since diploma) untuk gi wedding cousin dia untuk jadi side kick photographer.
Tp sebelum ke rumah pengantin, B dah buat janji temu dengan Kak Linda. 
kami jumpa kak linda kt R n R seremban. Kak linda saje je nk gi jenjalan melaka dengan anak dan cousin nya.
then after lepak jap minum2, kami gerak gi melaka.
parking kt datahan pahlawan then jalan kaki...


kami minum cendol and mkn goreng pisang kt depan bangunan merah yg ada menara jam tu. x tau apa nama dia. hehehehe
tp mmg best !!

kt seberang jalan belah kanan ira tu la kedai cendolnya.. ramai org minum2 kt situ.

then kami jalan2 lg, terus ke jonker walk... kat sini mmg rama Chinese la kan.. majoriti rasanya..
saje je la kami jalan2.. xde rasa nk beli apa2 pun..

then lepas dh penat, kami terus ke rumah pengantin. kak linda cari hotel untuk menginap.

Di rumah family pengantin, kami sempat mendgr org kg baca yassin, marhaban pada mlm hari nya. kemudian ada jamuan mkn mlm pula.. semua nya SEDAP...

esoknya, kenduri sambut menantu [kenduri umah pengantin lelaki] . sementara menunggu my b buat kerje part time dia tu, ira lepak2 je kt dlm umah pengantin.. ada air cond.. hehehe. kat luar panas..

pukul 6 kami ke bandar hilir melaka lak.. ada outdoor photoshoot. mmg sgt penat, tp best..

lepas settle semua kerje, kami terus shoot balik KL.
mula2 mmg plan nk tido sana je, cari hotel ke.. tp pikir mcm x berbaloi je, dh la ira tgh bendera merah :p  terus x jd.

sampai rumah dalam pukul 12 mlm.. 

sgt penat smpai tido 2 hari x bgn.. hehehe.. tipu la tu kan.. bgn, tp x kuar gi mana pun. lepak umah je, layan movie, tv dan novel. ahhhh heaven nye x kerje kan...


hari ni dh strat keje.. nangisss T__________T



notakaki: kepada para pembaca, untuk pengetahuan semua, suami ira ada buat bisnes photography.
Jika ada yang berminat untuk mengupah jurugambar untuk event2 tertentu seperti (birthday, wedding,engagement, private party, kenduri, outdoor photoshoot, prewedding, post wedding dan lain2 lagi) bolehla menghubungi kami di 013-2089836 atau emailkan kepada adirapictures@gmail.com
harga boleh dirunding.. sticky album and custome album juga kami boleh produce dgn kualiti yang bagus.
untuk melihat gambar2 yang telah diambil untuk customer terdahulu, boleh pergi ke blog http://adiratouches.blogspot.com/. TQ :)