WwooowW

Tuesday, December 13, 2011

13.12.11 ~ nice date !!!

Assalamualaikum semua..

Hari ni first day ira kerje untuk minggu ni.
semalam ira amik cuti.
ira balik kg kt kelantan.
kitorg sbnrnya plan nk balik krismas, tp sbb adik ira masuk hospital, kitorg balik minggu lepas.
Jumaat pas isyak, kitorg gerak balik kelantan. sampai umah pukul 3.30pg sabtu.
rehat jap, bgn subuh. Pas subuh tolong abah antar barang kt pasar tani. then balik siap2.
me, my b and asik bongsu ira, sarah kuar. kitorg breakfast kt Nasi Kakwok, kt KB.
then terus gi hospital tmpat adik ira, kak teh admit ward.
Perdana Specialist Hospital

Actually this is 3rd time kak teh warded since November with the same case. Demam, muntah, cirit.
mkn apa je kuar balik. sian kt dia dh kurus kering dah.
tp kali ni paling teruk. then doctor yg jaga dia ckp must be something wrong. then, dia suggest untuk masukkan kamera untuk tgk keadaan usus dia.

lepas doktor dah masukkan kamera, doktor tgk dlm usus dia penuh dengan cecair dan lendiran hijau.
doktor kata mungkin jangkitan kuman.
doktor kuar kan semua lendiran tu, then bagi jenis ubat yg lain pulak kt dia.
alhamdulillah lepas 6 hari stay kt hospital, nampaknya kak teh dh sihat dan dh boleh kuar, tp still dpt MC smpai next appointment untuk check up.
ira and husband pun sempat la bermalam kt hospital semalam ganti ibu yg dh byk hari tido kt hospital.
Nasiblah bilik kak teh selesa, sbb private hospital. kalau x dgn ibu2 lak demam nnt.
semoga kak teh sentiasa sihat lepas ni, no more warded. sian kt ibu risau.



[diari TTC: till now, no spotted of period, but didn't test yet.]

Monday, December 5, 2011

Delay again ~~~~

Assalamualaikum...
[diari TTC]

Hai semua.. harini dh 5 Disember 2011.
tp Cik P masih belum menjenguk ira lg bulan ni..
last month dia dtg 1 November.
tu pun lmbat sikit gak.
pas kita citer pasal dia kt blog dia pun dtg.
kita tggu la bulan ni mcm mana ek..
kalau dia dtg, ira boleh start mkn clomid tu bulan ni..



yg menunggu,