WwooowW

Monday, October 31, 2011

CIK P x Datang ??!!?

Assalamualaikum..
hai semua..
quick update untuk diari TTC.
untill today, cik Peod mahupun spotted masih belum muncul..
tgh berdebar..
ada kah ada berita baik, ira blm buat UPT lg..
nk tunggu lg...
stakat ni x rasa apa2 yg lain pada badan ni, kecuali cepat lapar and cepat penat je.
apa2 pun x nk berharap sgt, takut frust.
so, juct chills..
doakan ek..
bubbye...

with love,

Tuesday, October 25, 2011

No Spotted yet :)

Assalamualaikum semua,

[diari TTC]

kalau nk ikut kan bulan ni ira x pikir sgt pasal TTC. sbb bila ira pikir ira jd stress, moody. ira akan slalu baca blog2 rakan2 TTC (trying to conceive) yg lain atau baca forum2 terutama ratuhati.com
tp bulan ni ira x baca sgt, ada la sekali dua baru ira baca.
and ira tgk life lg happy mcm tu, berserah je. hehehe..

tp hari ni terfikir pasal makcik Peod.
berdasarkan bulan2 sblm ni, tarikh2 mcm ni patutnya ira dh kuar spotted ( calit2 darah)
bulan lepas 21hb dah kuar spotted.
 29/30 dah heavy flow.
duphaston (ubat hormon yg ira amik untuk stabilkan peod) mmg masih on lg. x pernah tinggal.
tp smpai hari ni 25hb october masih belum ada spotted yg kuar.. hurm..

adakah akan ada gud news untuk bulan ni......? :)
apa2pun kena tunggu lg smpai ujung bulan, kalau cik P masih blm menjengah  baru boleh gi check.


 TTC,

Thursday, October 20, 2011

Day Trip ~ Bukit Tinggi


Hai all..
alang2 tgh mood vacation lepas entri honeymoon tu, ira nk share lak tempat yg kitorg pernah pergi pas kawin ni..

entri ni nk share pasal Bukit tinggi.
bukit tinggi ni x jauh pun dari KL..
dlm sejam lebih dh boleh sampai dah..
kitorg pergi day trip je..

kitorg pergi bukit tinggi ni end of May tahun ni...
tu pun sbb kak linda kawan hubby. so, kitorg gi sana berempat.. Kak linda and his son, me and my hubby..

kitorg gerak awal dlm pukul 8 lebih then singgah di gombak jap breakfast. oleh kerana kami berempat je, so decide untuk naik 1 kete je. save cost. hehehe..

so kitorg park kete kitorg dpn restoran kt gombak tu... 
Bismillahitakkaltualallah...

kami pun bertolak ke bukit tinggi dlm pukul 930 pg..

perjalanan lancar.. nk naik kesana x de la pening sangat walaupun pusing bukit..

ok, meh kita crite smbil tgk gambar lak..

after parking krete kt tmpat parking atas bukit tinggi tu, kita akan jumpa kolam air pancut ini..

ni jambatan entrance untuk ke Colmar Tropical, Bukit tinggi..

Tour de L'Horloge, Clock towel..
ni salah satu view before entrance colmar.. kt sini terdapat hotel2 untk tetamu yg dtg dari jauh.. 

kedai souvenir


view of colmar tropical.. semua bangunan2 kat ssini ala2 english garden




encik hubby try his luck..

tgk la itik2 tu.. semua nampak sama.. pening tau nk pilih.. 1 je dlm 300 .. hehehe

kak linda try her luck

me wanna try it too

kak linda get lucky

adih tempat kedua


from the bottom..
sebenarnya kt ata2 tu majoriti hotel dan bwhnya kdai2 mkn n souvenir.
bwh tangga ni ada disediakan toilet..






aidid, anak kak linda lekat kt kedai games.. biasa la..kanak2..

try luck for the second game


ira pun nk try.. tp  x berjaya

event yg berlaku di sini..

view... cantikkan... warna warni


after mkn2 kt dlm, kitorg kuar lak ke taman dekat dgn entrance td..
alamak gmbar masa mkn xde la pulak.. lapar sgt smpai x sempat nk amik gambar..
oleh kerana kt sini ala2 inggeris, mknn nya pun ala2 tu la.. kami mkn pizza dgn jus buah..



White Swan

Kami





cantik kan wall ni.. kalau la boleh buat kt pagar umah sendiri nnt.. hehehe






bwh jambatan entrance to colmar tu

infrom of the entrance






mcm istana fantagiro lak.. hehehe

tunggu shuttle nk gi Japanese village lak


bye2 colmar...


menapak untuk ke Japanese village.. aidid smangat berlari naik bukit





Ni botanical garden.. ada kt dlm Japanese village.


nampak x kak linda ngn aidid tu? kt umah tu, kita boleh sewa kimono and minum tea ala2 org jepun...


tu.. aidid tgh bg mkn ikan.. mknan ikan boleh dibelii dari umah jepun td..
kt blakang aidid tu model rumah jepun..

unic kan.. syok je kitorg kt dlm.. rasa mcm gergasi masuk dlm rumah kecik..

kepenatan...






nk turun dah...


last skali kitorg gi rabbit farm... ira x suka sgt sbnrnya.. tp follow je la.. besar2 rabbit kt sini..



ni tiket nk naik bukit tinggi .. dewasa RM12, kanak2-RM8

ni lak tiket masuk rabbit farm.. RM3 for adult

yg melaporkan :),