WwooowW

Tuesday, December 13, 2011

13.12.11 ~ nice date !!!

Assalamualaikum semua..

Hari ni first day ira kerje untuk minggu ni.
semalam ira amik cuti.
ira balik kg kt kelantan.
kitorg sbnrnya plan nk balik krismas, tp sbb adik ira masuk hospital, kitorg balik minggu lepas.
Jumaat pas isyak, kitorg gerak balik kelantan. sampai umah pukul 3.30pg sabtu.
rehat jap, bgn subuh. Pas subuh tolong abah antar barang kt pasar tani. then balik siap2.
me, my b and asik bongsu ira, sarah kuar. kitorg breakfast kt Nasi Kakwok, kt KB.
then terus gi hospital tmpat adik ira, kak teh admit ward.
Perdana Specialist Hospital

Actually this is 3rd time kak teh warded since November with the same case. Demam, muntah, cirit.
mkn apa je kuar balik. sian kt dia dh kurus kering dah.
tp kali ni paling teruk. then doctor yg jaga dia ckp must be something wrong. then, dia suggest untuk masukkan kamera untuk tgk keadaan usus dia.

lepas doktor dah masukkan kamera, doktor tgk dlm usus dia penuh dengan cecair dan lendiran hijau.
doktor kata mungkin jangkitan kuman.
doktor kuar kan semua lendiran tu, then bagi jenis ubat yg lain pulak kt dia.
alhamdulillah lepas 6 hari stay kt hospital, nampaknya kak teh dh sihat dan dh boleh kuar, tp still dpt MC smpai next appointment untuk check up.
ira and husband pun sempat la bermalam kt hospital semalam ganti ibu yg dh byk hari tido kt hospital.
Nasiblah bilik kak teh selesa, sbb private hospital. kalau x dgn ibu2 lak demam nnt.
semoga kak teh sentiasa sihat lepas ni, no more warded. sian kt ibu risau.



[diari TTC: till now, no spotted of period, but didn't test yet.]

Monday, December 5, 2011

Delay again ~~~~

Assalamualaikum...
[diari TTC]

Hai semua.. harini dh 5 Disember 2011.
tp Cik P masih belum menjenguk ira lg bulan ni..
last month dia dtg 1 November.
tu pun lmbat sikit gak.
pas kita citer pasal dia kt blog dia pun dtg.
kita tggu la bulan ni mcm mana ek..
kalau dia dtg, ira boleh start mkn clomid tu bulan ni..



yg menunggu,

Wednesday, November 30, 2011

.:: My B's Birthday ::.

Assalamualaikum...

Nk update lg sementara masih ada free time.. huhuhhu
kali ni entri pasal my B's birthday lak.

19th November 2011 is my hubby's 25th birthday.
oleh sbb dh bg advance adiah kt my B masa dia nk beli batery grip untuk cik Canon 60D dia tu, so untuk birthday ni dh x de adiah la ek. ira just belikan dia his favorite cake je. from secret recipes. kebetulan pula time birthday my B tu, family dia ada kt umah kami sbb ayah ada appointment  kt IJN (refer entri sblm2 ni) so, kitorg plan untuk gi jalan2 sama2. kitorg pergi ke genting. saje2 je. menghirup udara segar disana.

so, enjoy the picture k !!!

after we had breakfast with mee goreng, kami cuci mulut dgn birthday cake pula.  2days before my b's birthday  adalah birthday adik bongsu my b,fahirah. so, kitorg celebrate sama2.

my b's favorite, chocolate banana 

My Birthday Boy =)

Setibanya di genting. Car Park untuk genting cable car



tunggu turn nk naik cable car

Siti and fahirah

mak and abg fuzi

Me and adik2

up..up...

Lobi of Genting Hotel

Sight seeing


Us

Me and my Birthday Boy

after 9's month of wedding, kami makin gemuk

Fahirah

Mak and Ayah

Kami

Santai~~

Siti Fatimah

Ayah

Abg Fuzi

After Solat

Going back

down...down...




.:: EIDULADHA 2011 ::.

Assalamualaikum..

Hari ni x busy.. Talian data untuk POS Malaysia stabil. cuma ada beberapa site je yg down, dan semuanya dah report. Tunggu action dr TM je.

so, boleh la update blog kan..
this entri nk citer pasal raya haji.

this year, is my first ye raya dgn hubby. Raya puasa hari tu, 1st and 2nd day kami raya di kelantan. 3rd day kami kt Kedah smpai 6th day. Cuti lama kan. So, for Raya haji kai ni kitorg raya kt Kedah, kitorg blik 2hari before raya. stay sampai hari raya 1st. tgh hari kitorg gerak balik kelantan lak. tp, balik kelantan jap je, esok nye dh balik KL. x leh cuti lama sbb hubby ada kerje. plan nk balik ujung bulan lak ke kelantan. 
Tp kita hanya merancangkan. Ayah masuk IJN seperti yg ira cerita kat last entri. So, plan balik lain kali la pulak.

enjoy the picture k !!!

Aidil Fahmi

Afif Fikri

Abg and adik

Peace yo !!!

hmmmm

"life is not that easy"

tampaq kan -ayat yg slalu aidil sebut. hehe

Family potrait- without abg Fuzi's family 

Abg Fahir's family 

Me and my b =)


:)

;)

adik2 ipar. From left-siti, abg chik and Fahirah

The jubah's gurl.. buah tgn dr mak ayah masa mengerjakan umrah

Ayah dan Mak

Suasana di dapur

my b.. bwh pokok rambutan

Kami beraya kt umah mak su

Me and mak cik naemah

me and my b kt depan umah paksu

Birthday cake's kak teh

Happy Birthday dear ~

Blueberry cheesecake. nyummm nyummm

jalan2 raya umah mak ngah kt kg tok uban pasir mas.

raya haji, ofcouse makan daging ..

lepak2 sembang2