WwooowW

Monday, March 26, 2012

2nd HCG injection.

ASSALAMUALAIKUM....


[diari TTC]

After tidak berjaya dgn suntikan pertama HCG, treatment bulanan diteruskan lg.
Kali ni clomid dh amik 2 bijik sehari 100mg. 
1st day amik clomid masa CD2 /9march.
next appointment CD 9/16 march. ovum=10mm
doctor suh dtg balik hari isnin, CD12/19march. tpoleh kena ira nk balik kg, then mintak tukar appoinment ke hari rabu. CD 14/21 march.
masa kt kg, risau gak kalau x sedar ovum dh besar, sbb last cycle 1biji clomid, ovum besar masa CD 13.
so, masa kt kg, ira x mkn metformin pun..
ternyata berjaya melambatkan proses pembesaran ovum tu.. hehehe..
masa gi chek CD 14 tu baru 11mm je..
then dpt appointment lg on CD 16/23 march. before next appointment tu, ira dh mkn metformin tu ikut jadual balik. 1biji, 3 kali sehari.
then ms checkup CD16 tu, mmg ovum dh ready, dh 20mm pun..
terus dpt my 2nd HCG injection.

so now, 2weeks waiting starting now. 

Wednesday, March 14, 2012

Belum Berjaya

Assalamualaikum...

lama x update.. sbb sgt BZ skrg ni dgn montly report la, ISDN health check, dan mcm2 lg la..
Lupa nk bgtau yg haritu, cik P dh berjaya menunjukkan diri dgn jayanya pada 8Feb2012.
So , x berjaya lg la nampak nya untuk cycle kalini... walaupun dh nampak ada ovum yg matang..

Apa2 pun , usaha dan doa harus diteruskan...
next appoinment dgn doktor this friday. Harap ovum baru dh besar time tu so i can get my HCG injection for second time.

Thats all for today...
x sabar nk balik kg this friday !!!



notakaki: kepada para pembaca, untuk pengetahuan semua, suami ira ada buat bisnes photography.
Jika ada yang berminat untuk mengupah jurugambar untuk event2 tertentu seperti (birthday, wedding,engagement, private party, kenduri, outdoor photoshoot, prewedding, post wedding dan lain2 lagi) bolehla menghubungi kami di 013-2089836 atau emailkan kepada adirapictures@gmail.com
harga boleh dirunding.. sticky album and custome album juga kami boleh produce dgn kualiti yang bagus.
untuk melihat gambar2 yang telah diambil untuk customer terdahulu, boleh pergi ke blog http://adiratouches.blogspot.com/   & like https://www.facebook.com/aDiRaTouches. TQ :)

Sunday, March 4, 2012

Waiting ~~~~

Assalamualaikum...

[diari TTC]

just short update...
since my 1st hcg injection, i'm still waiting for the result...
Harini dh 4mac, tp cik P masih blm datang.. last month she's coming on 4th feb. so today was CD30 already...
last cycle just 24days.
but beberapa hari  lalu dah test UPT, tp still -ve.
adakah perllu tunggu beberapa minggu lg before next test?
or just gi check kt klinik or check up kt hospital selayang mcm biasa.
confius..
aritu last jumpa doktor kt hospital selayang before dia bg injection, dia suh dtg balik once i get pregnant or i'm period.
Tp sekarang masih blm ada keputusan yg pasti..
apa yg pasti sejak 2menjak ni, rasa sgt tidak bermaya, kdg2 senak perut, kdg2 berangin. xlalu mkn, cepat rasa muak.. my NiP_ _L_ sgt sensitif.. Asyik mengeras je, tp my BR_ _ _ _ xsakit pun, lembut je.
and ada beberapa kali muntah, not sure why? terutama waktu petang.


kepada rakan2 TTC yg berpengalaman dgn suntikan HCG, tolong bg komen pleaseee. tQ










notakaki: kepada para pembaca, untuk pengetahuan semua, suami ira ada buat bisnes photography.
Jika ada yang berminat untuk mengupah jurugambar untuk event2 tertentu seperti (birthday, wedding,engagement, private party, kenduri, outdoor photoshoot, prewedding, post wedding dan lain2 lagi) bolehla menghubungi kami di 013-2089836 atau emailkan kepada adirapictures@gmail.com
harga boleh dirunding.. sticky album and custome album juga kami boleh produce dgn kualiti yang bagus.
untuk melihat gambar2 yang telah diambil untuk customer terdahulu, boleh pergi ke blog http://adiratouches.blogspot.com/. TQ :)